Special Muchi

Waar komt de naam ''Special Muchi'' vandaan?

Special spreekt grotendeels voor zich, Muchi daar in tegen zal vast wat vragen oproepen.
Muchi is gekomen door de namen van onze honden samen te voegen:
M - Movie Star, U - Bullet; roepnaam van Movie Star, CHI - Chicka; de roepnaam van Guess Girl.
Special spreekt als woord al voor zich, maar uiteraard zijn onze honden op hun eigen manier speciaal voor ons. Vandaar de naam Special Muchi.

Special Muchi

Wij zijn gewoon hobbyfokkers die graag eens een nestje zouden willen fokken en wie weet wat de toekomst ons brengt op dit gebied. Wij vinden gezondheid en karakter ontzettend belangrijk en zullen ons dan ook inzetten om fijne en gezonde honden te fokken. Ons grootste doel is om een fijne huishond te fokken, die toch wel een beetje sportief aangelegd is en leuk mee kan komen op de shows. Zodat het hele gezin plezier kan beleven aan de hond!

Momenteel hebben wij alleen Chicka waar wij in de toekomst een nestje mee willen gaan fokken en zijn er voor nu geen plannen om nog een teefje aan te schaffen.

 

Toch hebben we een kennelnaam aangevraagd en toegewezen gekregen en ik wil hieronder ook kort uitleggen waarom.

Wij zijn, buiten de fokker om, de tweede eigenaar van Chicka. Wat ik heel fijn vond is dat Chicka op haar stamboom een naam heeft waar een kennelnaam in staat. Dit zorgde er voor dat ik de fokker kon benaderen en informatie en foto’s van Chicka als pup kon opvragen. De fokker kon teruggevonden worden en zo konden wij toch een terugblik krijgen op haar puppytijd, de keuze van de fokker en zo weet de fokker dan ook weer waar haar pup naar toe is verhuisd.

 

Daarnaast doen wij ons best om een mooi puppyboek in elkaar te zetten, zodat je toch zoveel mogelijk van onze denkwijze, keuzes en onderzoeken mee kan krijgen en waar je alles van de pup in kan volgen. Van het uitzoeken van de reu tot de geboorte van de pup en tot het verhuizen naar jullie als eigenaar. En mocht dan ooit de hond toch van eigenaar moeten wisselen kan dat boek dus mooi mee met de hond.

 Uiteraard willen wij in de toekomst op zoek gaan naar nog een teefje die precies voldoet aan onze wensen en visie om ook mee te kunnen fokken.

 Wij zijn momenteel (nog) niet actief in de show en/of sportwereld. Wel zijn wij lid van de SBTCN - Staffordshire Bull Terrier Club Nederland.